Рубрики

» » Що це таке — карбомер? Для чого його використовують?

Що це таке — карбомер? Для чого його використовують?

Сьогодні екологічний стан середовища залишає бажати кращого. Знаходження в постійній задимленості призводить до того, що очі постійно сушить і ріже. В аптеках є великий асортимент засобів для очей, одне з них — карбомер. Перед тим як використовувати речовину, потрібно вивчити інструкцію і зрозуміти, що це таке — карбомер .

Фармакологічні властивості

Карбомер – високомолекулярна речовина, що взаємодіє з муцином на рогівці. Випускається засіб у вигляді безбарвного порошку. У період використання препарат проникає в епітелій рогівки і, завдяки залишкам карбонової кислоти, створює водневі зв'язки, в яких присутня муцин. Головною перевагою засобу є адгезирующая здатність в слізній плівці. В результаті використання утворюється захисний шар, який зволожує рогівку, зміцнює муциновый шар і надає в'язкість сльозі.


Карбомери — це молекули великих розмірів, у складі яких присутні хімічні сполуки, а саме мономери. Головною перевагою є поглинання та утримання води, в цей період вони можуть змінюватися в обсязі і досягати великих розмірів. Крім основних характеристик, карбомер має такі плюси, як:
  • освіта зволожуючою плівки;
  • відсутність липкості;
  • не токсичний.
  • Засіб не є мутагенною і тератогенною, це підтверджують багаторічні випробування. Карбомери не мають властивості накопичуватися, проникати в очне яблуко і кров.
    Що це таке — карбомер? Для чого його використовують?

    Показання до застосування

    Карбомер натрію призначається при кон'юнктивіті і сухості очей. Призначений виключно для симптоматичного лікування. Карбомер має інші області застосування, наприклад:
  • засоби для шкіри;
  • догляд за ногами;
  • зубні пасти;
  • косметичні засоби від сонця.
  • Використовувати засіб рекомендується до чотирьох разів на день по одній краплі. Перед тим як використовувати загусник, для початку потрібно його нейтралізувати. Без цієї реакції неможливо отримати в'язку консистенцію. При нейтралізації утворюється молекулярна сітка, яка утримує вологу. При розведенні з рідиною порошок перетворюється на гель і стає прозорим. Для перетворення порошку в гель використовується гідроксид натрію або калію.


    Що це таке — карбомер? Для чого його використовують?

    Побічні ефекти

    Перед застосуванням мало знати, що це таке — карбомер, також потрібно вивчити побічні дії засобу, для запобігання негативних наслідків. В результаті неправильного використання може виникнути відчуття печіння, поколювання і короткочасна втрата зору. При появі таких симптомів достатньо промити очі прохолодною й чистою водою.

    Запобіжні заходи

    У період лікування не рекомендується використовувати м'які контактні лінзи. Тверді також слід зняти і поставити їх тільки після закінчення п'ятнадцяти хвилин після застосування. У разі, якщо проводиться комплексна терапія і одночасно використовуються кілька крапель для очей, їх слід застосовувати з інтервалом у часі, і карбомер повинен бути останнім. Тим, хто не знає, що це таке — карбомер, необхідно проконсультуватися з лікарем і використовувати речовину тільки за призначенням. Люди, які керують транспортним засобом, після застосування повинні почекати приблизно п'ятнадцять хвилин для того, щоб зір повністю відновився.
    Що це таке — карбомер? Для чого його використовують?

    Карбомер в косметиці

    Карбомер використовується в косметології як загусник. Найчастіше його додають в пасти, креми, гелі і засоби для ванн. Крім цього, він широко застосовується для виготовлення декоративної косметики для очей. Використання таких косметичних засобів може викликати алергію і запалення очей. Карбомер міститься у таких препаратах, як:
  • "Лакропос" – гіперчутливі очні краплі, які використовуються як слезозаменитель.
  • "Сикалос" – очні краплі, які використовуються при діагнозі «сухе око».
  • "Офтагель" – препарат для утворення штучної сльози. Також у період застосування збільшується в'язкість сліз.
  • Крім цього, існує безліч косметичних засобів на основі карбомеров. В основному, карбомер поліакрилової кислоти використовується у вигляді порошку. Після розведення з рідиною він перетворюється у в'язку емульсію, яка використовується як загусник. У період розведення речовина не втрачає своїх корисних властивостей і якостей. Головною ж перевагою такої косметики є утримання вологи. Креми, виготовлені на основі карбомера, освіжають і заспокоюють шкіру, не створюючи жирної плівки.
    Що це таке — карбомер? Для чого його використовують?
    У зв'язку з тим, що карбомер може викликати алергічну реакцію, виникає питання, який ще шкоди він може завдати. Що таке карбомер? Це інертна речовина, яка додається в медикаменти та косметичні засоби в мінімальних кількостях. Саме тому шкоди від його використання також зведений до мінімуму. Але все ж побічні реакції та протипоказання існують, і перед тим як використовувати засіб, потрібно обов'язково порадитися з лікарем.
    12